Pari takkia

Ihmisen tehokkuudella täytyy ilmeisesti olla jonkinlainen tasapainotila. Kun häärää päivät koulussa, illat ja viikonloput töissä ja pistää päälle yhden kuoron ja yhden bändin, niin jotenkin kummasti kaikki kotona vietetty aika vierähtää lähinnä sohvalla vaaka-asennossa, käsitöitä vain kaipaavasti silmäillen. Viime viikolla neuloin ehkä yhteensä 10 riviä yhtä hihaa ja siinä kaikki. Mutta ehkä tämä tästä muuttuu, sillä mies lähtee viikon päästä työkomennukselle nahkahousujen, bratwurstin ja haitaripolkan maahan ja joidenkin kavereideni sanojen mukaan ”mulla on sitten niin paljon sitä vapaa-aikaa”. Kuiva naurahdus tähän kohtaan.

Valmiita töitä on kuitenkin syntynyt joskus hamassa menneisyydessä ja niistä on otettu kuvatkin sopivasti helmikuun helmenharmaassa valossa, ennen kuin aurinko päätti tulla takaisin, mutta ei tässä nyt jaksa uusiakaan otattaa. Valokuvauksenkin kanssa pitänee kohta alkaa piinata kavereita.

Olin pitkään katsellut Zoraa sillä silmällä, mutta jostain syystä ajattelin, etten kuitenkaan neuloisi sellaista. Jotenkin minua kiusasi sellainen harhakuvitelma, ettei tämä malli oikein istuisi minun päälleni. Lankakaupassa työskentelyssä oli kuitenkin se etu tai vika (kummin vaan asian haluaa nähdä), että lankaa ja ideoita oli sattumoisin ympärillä aika paljon ja lankoihin pääsi käsiksi jo ennen kuin ne olivat hyllyssä. Eräässä tilauksessa saapuikin marjapuuronväristä Dropsin Alpacaa, joka oli rakkautta ensi silmäyksellä ja päätin, että kokeillaan sitä Zoraa kuitenkin, kun on niin oikea värikin.

IMG_2079

Zora Cardigan, Drops Alpaca, 3,5-puikot

Mikäli olen niin kielinero kuin kuvittelen, sanotaan ohjeessa, että neuleen on tarkoitus olla hieman väljä. Koska en kuitenkaan halunnut liian isoa, tein tyypillisesti kompromissiratkaisun, jota en testannut millään mittauksilla tai mallitilkuilla, mutta ryyditin suurilla toiveilla. Neuloin s-koon hieman ohjetta suuremmilla puikoilla. Ja siitä tuli täydellinen.

IMG_2082

Malli on kaunis ja tätä on todella helppo pitää. En ihmettelisi, vaikka joskus innostuisin neulomaan toisen kappaleen näitäkin, jossain kaukaisessa tulevaisuudessa ainakin.

IMG_2083

Ja sitten vielä yksi, joka ei sen isompia esittelyjä kaipaa, vihdoin viimein se toinen Rocky Coast Cardigan, tällä kertaa Dropsin Liman sävyssä kanerva:

IMG_2086

Tämä on pikkuisen lyhyempi ja ryhdikkäämpi kuin se ensimmäiseni, mikä ei sinänsä haittaa. Mitä tästä nyt enää sanoisi. Varmaan lähinnä, että Rocky Coastit taitavat riittää minulle vähäksi aikaa.

IMG_2089

Lima taas ei. Tilasin itselleni Böökistä uutuusväriä, rubiininpunaista ja siitä pitäisi vääntää tässä joskus Burrard. Prosessineulojalla oli taas niin ihana takki, että ei voi kestää.

Mainokset

5 thoughts on “Pari takkia

  1. Molemmat takit ovat tosi kauniita. 🙂 Voi kun itsekin saisi joskus takin neulomismojon. TArvetta kyllä olisi ja taitaa olla lankaakin.

    • Kiitoksia. 🙂 Omilla puikoilla on kyllä jo pitkän aikaa ollut melkein pelkästään takkeja. Yhden kun tekee, niin kynnys madaltuu tehdä lisää…

  2. molemmat takit on kyllä tosi kauniita! Ja Zora sopii sulle kuin valettu! 🙂 kumpa itekin ehtis päästelemään takkia, tuntuu että kaikki muut neuleet menee niihden takkien edelle….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s