HC-sekapossu ilmoittautuu

Sain haasteen ja rohkeuttani otin sen vastaan, vaikka tiedänkin, ettei tämä nyt taida olla sitä maailman parasta peeärrää. Mutta kun kerran sanotaan, että internetissä kuka tahansa voi olla mitä tahansa, niin voisihan sitä vaikka huvikseen kokeilla olla oma itsensä. Sitä paitsi itsepetos ja julkisivun ylläpito ovat pitemmän päälle työläitä hommia ja semmoisistahan täällä ei tykätä, niin että menköön.

Raiku halusi siis tietää, miltä neulenurkkaukseni todellisuudessa ja oikeasti näyttää sillä välin, kun otan blogiini poseerattuja kuvia takapihalla. Jokin ilkeähkö ääni sanoo minulle, että hän luultavasti heitti haasteen tänne täysin tietoisena siitä, että luvassa on tuplajättipotti.

Saisikohan jostain rumpujen pärinää, sillä tässä se on, pyhättöni:

Erittäin ruma nojatuoli verhoiltuna itsetehdyllä villapeitolla, sopivasti käännettynä kohti television säkenöivää silmää. Koska villapeitto on enimmäkseen sisustuselementtinä, täytyy tuolissa lojua valtava, isältä joululahjaksi saatu fleece-aamutakki, jonka päällä odottaa tällä hetkellä kovimmassa suosiossa oleva keskeneräinen työ. Muutamalla taitavalla tuolirojahduksella olen myös onnistunut tekemään taustalla olevan kissalampun kissaparoista pekkatöpöhäntiä. Tuolin alla majailee luultavasti kadonneiden villasukkien heimo, joka elää silmukkamerkeillä, langanpätkillä ja vyötteillä.

Vieressä lojuu tottakai, vaikkei sitä paljaalla silmällä näekään, lankalaatikkoni.

Laatikon vieressä lojuu sekalaisia muovipusseja, joiden sisältö on yleensä jossain vaiheessa matkalla laatikkoon, mutta laatikon päällä oleva kasa on jälleen päässyt hidastamaan prosessia. Laatikon päällä, juuri sopivasti käden ulottuvilla makoilee keskeneräisiä töitä, päättelyä odottavia töitä, mittanauhoja, kerimishäkkyrä, valmiista töistä ylijääneitä lankakeriä ja silloin tällöin satunnaisia eksyneitä puikkoja ja neuloja.

Tuolin vieressä on tottakai sopivasti sijoitettu sohvapöytä, jonka päällä asustavat usein puikkomitat, sakset, hakaneulat, palmikkopuikot, päättelyneulat sekä tottakai kuppi, joka kuiskii menneiden teekupposten haamujen suloisenlämpöisiä tarinoita. Muistikirja pitää tottakai olla, jos vaikka nerous iskee kesken neulomisen tai kerroksia pitää merkata ylös. Tällä hetkellä pöytä tekee historiaa, sillä sen päällä lepäilee myös pari mallitilkkua! Olen ihan oikeasti tehnyt jopa useamman nähdäkseni, mikä pintaneule toimisi parhaiten uudessa puserossani. Tunturineule voitti.

No, jos ihan rehellisiä ollaan, niin ei tässä vielä kaikki. Pyhätölläni on tapana levittäytyä ja lähettää pahemmanlaatuisia etäpesäkkeitä ympäri asuntoa. Sohvanvieruspöytä ja ruokapöydän tuoli ovat esimerkiksi otollisia paikkoja.

Ohjeillekin minulla on hieno järjestelmä, itse asiassa aikalailla sama kuin kuoronuoteille. Tällä hetkellä eniten käytössä olevat ovat rutussa tällä hetkellä eniten käytössä olevan laukun pohjalla, tuossa silmukkamerkkien ja lankakauppakuittien pohjattomassa tervahaudassa.

Uskooko kukaan, jos kerron, että tästä järjestelmästä on tullut kanssa-asukin taholta muutamia huomautuksia? Olen joskus miettinyt, että jos minulla olisi esimerkiksi oma työhuone, jossa saisin mellastaa rauhassa, niin säilyisikö muu asunto siistimpänä…? Sillä vaikka käsityö- ja vaatejärjestelyni pohjautuvat puhtaasti kaoottiseen sekasortoon (jonka kaikesta huolimatta mystisesti hallitsen), niin keittiössä en siedä edes tahraa tiskipöydässä ja apokalypsi on alkanut usein vähemmästäkin kuin siitä, että pitää aamulla herätä huomaamaan, että kahvinkeitin on jäänyt illalla pesemättä. Niin että se siitä tasapainon ja tervehenkisyyden arvuuttelusta, aloin juuri omastakin mielestäni kuulostaa jakomielitautiselta.

No jaa, huonomminkin voisi mennä. Haasteen saa napata, ken uskaltaa. En ala sitä levittelemään, keskityn siinä puuhassa omiin tavaroihini.

Mainokset

One thought on “HC-sekapossu ilmoittautuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s