Viva la Musica

Muutamia vuosia sitten käytiin Vilnassa ja villiinnyin siellä ostamaan kaamean kasan lankaa, lankakaupat kun nyt sattuivat olemaan niin ihania ja langat lähes ilmaisia. Silloin tosin aloin huomata huonot puolensa siinä, että ostaa vaan jotain ihanaa ajattelematta ollenkaan, mitä siitä voisi tehdä. Kerät pyörivät pitkän aikaa laatikossa ja niitä oli aina liian paljon tai liian vähän johonkin tiettyyn neuleeseen. Että nyt sitten kun käytiin Kaunasissa, päätin, että jos ostan lankaa, niin käyttö täytyy miettiä valmiiksi ja piste. Lankaa tulikin sieltä mukaan huomattavasti vähemmän ja olin jo ennen matkaa etsinyt kaksi mieluista lapasohjetta, joihin olisi helppo ostaa langat, jos kivoja sattuisi löytymään. Toisesta langasta syntyivät viime postauksen Karisma-lapaset ja hennon vaaleanpunaisesta merino-kashmir-langasta taas nämä aivan upeat Musica-lapaset:


Suomalaiset suunnittelevat sitten ihania neuleita. Ullasta löytyy aina jotain inspiroivaa. Hauskinta on löytää kaunis neulemalli, jolla vielä sattuu olemaan joku itselle merkityksellinen nimi. Suomalaisille liian yleisen noo-emmä-nyt-tiiä-luonteen intensiivisellä mielenharjoittelulla selättäneenä uskaltaisin jo tässä vaiheessa pitää omiakin käsiäni kohtalaisen taitavina, sekä viulunkaulalla että neulepuikoissa, joten Musica-lapaset tuntuivat sopivalta projektilta.

Niin, ja mainitsinko jo siitä palmikkoinnostuksesta?

Malli oli siitä erikoinen, että lapasten varsi neulotaan tasona, joka sitten yhdistetään ja kämmenosan silmukat poimitaan reunasta. Ihan hauska erikoisuus, vaikka aiheuttikin lisää saumoja ja langanpäättelyä.

Näillä on nyt sitten se alkusyksyn lapasinnostus taltutettu vähäksi aikaa. Olen huomannut, että elämässäni on nyt selvästi joku neuletakkien muotoinen aukko, kun sellaisia putoaa puikoilta koko ajan ja lisää on jonossa. Tänä syksynä olen näet oppinut, että jos laittaa tarpeeksi vaatetta päälle, ei tule kylmä. Oppia ikä kaikki, etenkin kun on viime vuodet palellut lähes koko ajan ja miettinyt, missä vika. Oiskohan joku nerokkaampi ihminen vaikka testamentannut aivonsa tieteelle, voisin vastaanottaa siirrännäisen.

 

Mainokset

2 thoughts on “Viva la Musica

  1. Tosi nätit lapaset. Olen vasta viime vuonna liittynyt ravelryyn ja alkanut etsiä neuleohjeita netistä, niin en näitä vanhempia Ullan ohjeitakaan ole ehtinyt vielä selaamaan. Kiva, kun vinkkasit. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s