Elämän voittoputkessa

Tänä aamuna ajelin kotiseudultani takaisin Ouluun huonosti nukkuneena ja ärtyneenä. Sitä kun yrittää hankkia statuspisteitä soittamalla bändissä. Käy just näin, että keikkailla pitää juuri silloin, kun haluaisi vaan kölliä sohvalla kissa kainalossa. Ja ensimmäisenä täpötäydestä postilaatikosta paljastui tottakai työvoimatoimiston selvityspyyntö asiasta, jonka olen jo selvittänyt. Kai sitä tälläkin tavalla saadaan paperinpyörittelijöille työpaikkoja. Kaupassakin valitsin juuri sen jonon, jossa se nuori harjoittelija alkaa selvitellä puhelimitse joka tuotteen hintaa erikseen. Otsasuoni tykytti uhkaavasti. Kotona kokkaus alkoi muistuttaa enemmän teurastusta, vaikka leikkasinkin lähinnä kasviksia. Vaakakin näytti vaikka mitä. Mutta sitten kurkistin uudestaan postilaatikkoon, ja se oli täyttynyt uudestaan, tällä kertaa mukavammista asioista.

Minulle on nimittäin tapahtunut jotain, minkä arvelin olevan vain muiden ihmisten elämää ja voitin Simpuran blogiarvonnassa! Rutiininomaisen optimistifilosofiani kourissa tottakai osallistuin ja yllättäen arpa osuikin kohdalle. Palkintona oli itsevärjättyä 7 veljestä-lankaa, ihan minun väreissäni:

Valtavat kiitokset Simpuralle! ❤ Katsotaan, mitä tästä sitten aikanaan syntyy. Ellei sitten joku virasto jossain kyttää blogiani ja tule takavarikoimaan tätä ilmoittamattona etuutena, josta pitäisi tehdä selvitys. Ei tuntuisi juuri nyt niin kovin mahdottomalta… Mutta tämä todella, todella piristi päivääni. 🙂

Sain tänään myös kirjeen, jossa kerrottiin, että sain opiskelupaikan ammattikoulusta. Taloushallinnon opinnot kutsuvat ensi syksynä ja jonain päivänä voin sinnikkään uurastuksen jälkeen kostaa koko maailmalle ja istua itse pyörittelemässä papereita ihmisten kiusaksi. Ja mikä parasta, minulla on koko kesä aikaa kasvattaa uskottavat haituvaviikset. Nyt kelpaa elellä. Siis kunhan olen tehnyt tarvittavat selvitykset opintojen aloittamisesta, että voidaan miettiä, oltaisiinko minulle työttömyyskorvauksen sijasta maksamatta opintotukea jollain perusteella.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s