Haaste vastaanotettu

Blogini saa harvemmin minkäänlaisia tunnustuksia tai haasteita, mikä ei sinänsä ole yllättävää ottaen huomioon oman aktiivisuuteni blogimaailmassa ja internetissä yleensäkin. Mutta silloin tällöin kohdalle napsahtaa laajasti tulkittavia säälihaasteita, joihin olen enemmän kuin valmis tarttumaan. 😀 Aina joskus joku vihjaisee, että kaikki hänen bloginsa lukijat saavat viedä kiertävän haasteen tai tunnustuksen mukanaan, ja silloin minä olen kärppänä paikalla, ilahtumassa saamastani huomiosta. Se nyt ei tietenkään vielä tarkoita, että reagoisin asiaan sen kummemmin, mutta nyt ajattelin ottaa asiakseni vastata. Sohvi kuttoo-blogissa on nimittäin heitetty haaste kaikille oululaisille, joten vaikka Kainuu onkin aina sydämessä, niin hahhahaa, kirjat ovat silti täällä, joten minä, minäminäminä!
Tässäpä ne sitten olisivat:
1. Aiotko osallistua tänä kesänä KesäYön Hullutukseen eli KYHiin? Taitaa jäädä väliin. Tuossa pari päivää sitten, viime kirjoituksessa mainitsemani neulehuurun kourissa taisin jopa hetkeksi innostua asiasta. Totesin kuitenkin, että minun kohdallani olisi ilmeisesti sopinut ennemminkin, että KYH olisi alkanut kuukautta aikaisemmin. Juuri nyt on ihan liikaa keskeneräisiä töitä ja toisaalta liian vähän lankaa varastossa, että olisi järkevää alkaa hullutella. Ja järkihän voittaa aina.
2. Minkä tyyppistä lankaa omistat eniten? Erilaisia käsityöblogeja lueskellessani tunnen itseni aika usein kummajaiseksi, sillä lankavarastoni on tällä hetkellä aika pieni. Jos haluan tehdä jotain uutta, joudun hyvin todennäköisesti ostamaan siihen langat erikseen, sillä en ole vähään aikaan harrastanut huvikseen hamstrausta. Varastoni koostuukin lähinnä jämäkeristä, satunnaisista lahjaksi saaduista langoista ja joistakin harvoista isommista eristä, jotka oli tarkoitettu johonkin, mutta se ei toiminutkaan.Tällä hetkellä minulla taitaa olla eniten alpakkavillalankoja tai ainakin alpakkasekoitteita, jotka kyllä monesti ovatkin suosikkejani.
3. Pidätkö tarkkaan kirjaa projekteistasi ja/tai langoistasi? Heh. Tarkkuus ja Järjestelmällisyys ovat suorastaan toiset nimeni. Lähimmäksi tällaista kirjanpitoa olen päässyt sillä, että minulla yleensäkään on blogi (jota päivitän tunnollisesti, kuten uskolliset lukijani tietävät) ja onhan minulla Ravelryssakin oma sivu. Siellä ei tosin ole langoistani sanaakaan ja projektejakin päivitän satunnaisella innostuksella. Eli lyhyesti vastaten, en.
4. Jalkapallon EM-kisat vai olympialaiset? Katson molempia suunnilleen yhtä suurella antaumuksella, eli puolella silmällä neule kourassa, jos mies on sattunut avaamaan telkkarin. Olympialaisten valikoimasta löytyy ehkä joskus enemmän minua kiinnostavia lajeja, mutta jalkapallo tarjoaa toisaalta mainiota viihdettä silloin, kun aikuiset miehet kaatuvat hipaisusta kenttään, itkevät ja näyttelevät kuolettavasti loukkaantunutta saadakseen vastapuolelle rangaistuksia. Se muistuttaa niin mukavasti siitä, miksi huippu-urheilijoille ja erityisesti noista miehistä miehisimmille kannattaa maksaa niin paljon.
5. Mikä on lempineulekirjasi? Olen lukenut todella vähän neulekirjoja, ja jos olenkin joitain jossain selaillut, en aina muista. Tällä hetkellä lempikirja on varmaan Coastal Knits, jossa on kauniita maisemakuvia, mukavaa tunnelmanmaalailua sekä aika monta neuletta, jotka puhuttelevat.
6. Minkä neulemallin olet tehnyt useampaan kertaan? Neuloessani en ole kovin kova uutuuden tavoittelija. Jos löydän kivan mallin, jolle on käyttöä vaikkapa useammissa väreissä, toistan sitä kyllä vaikka useitakin kertoja. Tällä hetkellä puikoilla on jo toinen Rocky Coast Cardigan, toinen Lehmus-huivi valmistui juuri (tosin molemmat tekemäni ovat lahjoja) ja aloitin uudestaan myös Knotty-sormikkaat. Etsin kyllä mielelläni uusiakin malleja, mutta joskus ei vaan löydy mitään samalla tavalla miellyttävää.
7. Miten säilytät lankojasi? Rehellisen ja painokelvottomamman vastauksen tähän voisitte saada puolisoltani. Osa on sentään laatikossa kaapissa. Se osa, jota parhaillaan käytän on taas yleensä juuri siinä, mihin satun sen kädestäni pudottamaan. Olohuoneen telkkaripöydällä. Nojatuolissa. Nojatuolin vieressä pussissa tai lattialla. Sullottuna olohuoneen vitriinikaappiin pois silmistä ja pois mielestä, kun pitää leikkiä vieraskoreaa tms.
8. Mikä on paras TV-sarja ikinä? Minulle mikään asia (paitsi ehkä Putu ja Rednex) ei useinkaan ole parasta ikinä. Koska koneistoni kulkee aika pitkälti emootioilla, riippuu aika paljon meneillään olevasta tunnelmasta, mikä on parasta. On kuitenkin joitakin sarjoja, joihin en ole onnistunut kyllästymään, vaikka olisin katsonut ne monta kertaa eri aikoina. BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo. Studio Julmahuvi. Ja aivan omana erikoisena lajinaan mikä tahansa hömppäkomedia, jota katsotaan isän ja veljien kanssa nauraen samalla kippurassa tyhmille vitseille ja pitäen eri sorttisia syömisen olympialaisia (esim. kuka ekana jääkaapilla mainoskatkolla, kuka ehtii syödä eniten pähkinöitä samasta kulhosta, kenellä on lopulta pahin ähky yms).
9. Onko sinulla jokin lanka, jota haluaisit (neuloa), mutta jota et syystä tai toisesta ole vielä itsellesi saanut? Hmmm, on varmaan moniakin lankoja, joita haluaisin joskus neuloa, mutta en ole tullut vielä hankkineeksi. Rowanin Lima voisi olla aika ihanaa. Utunan langatkin voisivat houkutella. Ehkä joskus olisi hauska päästä kokeilemaan sitä Wollmeisea, että mikä siinä niin erikoista on. Mitään suurempia intohimoja ei tule nyt mieleen. Jos törmään lankaan, jota aivan todella haluan, niin yleensä myös ostan sen samantien, jos vain kykenen. Kuten viime aikoina Hopeasäikeen sukkalanka ja Louhittaren luolan Väinämöinen.
10. Onko sinulla neuleharrastuksen lisäksi muita harrastuksia? Toki! Olen onneksi päässyt kohtalaisesti kuiville niistä ajoista, kun aloitin vähän kaikkea enkä jaksanut mitään kunnolla. Kuorolaulu ja bändisoitto ovat lopulta valikoituneet kestävimmiksi ja niissä yhdistyy juuri sopivasti kaipaamani musiikki ja sosiaalisuus. Kun vielä valitsee oikean kuoron ja oikean bändin, niin musiikkia saa tehdä juuri sopivasti niin, ettei otsa rypisty ja kaikilla on hauskaa ja välissä saatetaan ottaa vaikka kuppia. Vähäsen.

11. Minkä käsityötarvikkeen omistamisesta haaveilet? Laadukkaampi setti neulepuikkoja voisi edelleen olla hauska asia. Vähitellenhän niitä kerääntyykin, mutta edelleen suuri osa puikoistani on mummilta kulkeutuneita tai itse nuorempana ja tyhmempänä ostettuja Novitoja. Joskus haluaisin myös opetella ompelemaan enemmän. Minulla on kyllä ompelukone, mutta minulta puuttuu kunnollinen työtila siihen, että ompelusta tulisi vielä mukavaakin.

Nih. En tiiä, jaksaako kukaan lukea, mutta vastailu oli hauskaa. Minulla on ollut korvan takana myös yksi Hyvänmielen haaste, jonka poimin samalla periaatteella. Jääköön se ehkä toiseen kertaan kuitenkin…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s